Manual

Az elkövetkezendő hetek, hónapok során szeretném itt közkincsé tenni a már említett írásaim egy részét. Ezekhez szeretnék az alábbiakban pár lényeges megjegyzést fűzni. Az írásaim nagy része a vers kategóriába sorolható, legalábbis remélem. :) Másik részük novella, illetve “egyéb” formában látott napvilágot.

Az írásaimat kivétel nélkül palmba íródtak. Ennek oka, hogy egyik irodalom órán, még a kezdetek kezdetén – tudniillik ezen óra volt mindig alkotói pályám legtermékenyebb 45 perce – verselemzés címén több oldalas értekezést olvastam arról, hogy a költő írásképéből, annak összevisszaságából vagy éppen egyértelműségéből, esetleg a vastagabb vagy vékonyabb betűkből hogyan következik, hogy a szerelme kiscicájának bőrbetegsége miként hatott ki annak nagymamájának egészségi állapotára és ezért szakított a költőnkkel kedden (és nem pénteken, ami pesze sokkal jobb lett volna), aki persze így most nagyon szomorú! :) Persze most “költői” túlzással éltem, de egy ilyen típusú elemzés elrettentett, arról nem is beszélve, hogy az én nem éppen szép írásomba esetleg milyen nyakatekert szörnyűségeket lehetne belemagyarázni, főleg egy átbulizott éjszaka utánni szerzemény esetén (sőt a buli közben írtakról nem is beszélve :) ). Szóval arra jutottam ezt megelőzendő, még esélyt sem adva ilyen jellegű próbálkozásoknak, meg egyébként is digitális világban élünk, hát idomulok a kor szellemiségéhez! :)
Ennek megfelelően 3 kategória jött létre a palmomon, – ennek megfelelő kategóriákat hoztam létre itt is – melyekbe különböző típusú szerzeményeim kerültek:

1. “A Firkálásaim” címet viselő kategória – Tulajdonképpen ez foglalja magába a “verseimet”. Az elnevezés onnan származik, hogy nem voltam (vagyok) biztos benne, hogy a vers kifejezés pontos ezen írásaimra, de talán ez áll hozzá a legközelebb.

2. “A Kisfilmek” kategória a második. Gondolom ez részletesebb magyarázatra szorul. Na ezt úgy kell elképzelni, hogy néha egy-egy témára – ami az égvilágon bármi lehet, egy felszínesebb gonolattól egészen filozófiai mélységekig – eszembe jutottak reklámfilm-szerű jelenetek. Persze itt nem reklámról van szó, de talán így lehet elképzelni a legjobban. Ezek tipikusan olyan írások, amit ha megfilmesítenénk úgy érné el az igazi hatását, tehát ezek az írásaim inkább forgatónovella (a forgatókönyv nagyon durva túlzás lenne)  jellegűek. Arról, hogy megfilmesítésre kerülnek-e vagy sem foggalmam sincs, de természetesen sokmindent már nem úgy látok és gondolok mint akkor, szóval a motiváció egyre inkább csekélyebb a megvalósításukra, de majd meglátjuk….

3. “A Mondataim” kategória talán a legvegyesebb. Ide tartoznak alapvetően novellák, talán ez volt az igazi célja ezen kategória létrehozásának, de kerültek ide filozófiai jellegű írások is és egy egy cikknek beillő általános nézőpontot tükröző “mondathalmaz” is.

Az írásaimat nem megszületésük időrendjében fogom publikálni, inkább csak tetszés szerint random jelleggel. Viszont minden írásom végére “A Firkálásaim” kategóriában – még megalkotásukkor – került egy dátum, mely az évet és a hónapot tartalmazta dőlt zárójelben majd ezt követte egy római szám ami azt mutatta, hogy az adott hónapban az az írás hányadik is a sorban, Pl.: /2005.03/III. A helyszínt ahol született nem jegyeztem föl sajnos, mivel így utólag számomra is érdekes lenne ez az információ, de ha valamelyiknél biztosan emlékszem rá fel fogom tüntetni ezt is. A többi kategóriában változó, hogy milyen a dátum formája, vagy hogy van-e egyáltalán.

A verset ahogy született, teljesen abban a formában fogom közzétenni. Ez azért is fontos mert a formázás is – bekezdés, space használata, egyéb írásjelek, sorok kihagyása – bár digitálisak, s nem is feltűnőek gyakran de szerves részei az alkotásoknak legalább annyira mint a tartalom , s minden ami ezen kívül van – más betütípusal írva és balra igazítva – az az ami csupán megjegyzés, kategória megjelölés,  stb. és utólag került oda. Hogy miért van szükség arra, hogy ezt így előre elmondjam? Hát azért amiért az írásaim egy jó részét nem merem versnek nevezni…. :)